Directores/as
Ollo de vidrio

Roque Cameselle Capon

Roque Cameselle (Vigo, 1981) é escritor, guionista e director de cinema. Licenciado en Comunicación Audiovisual, foi profesor de guión cinematográfico na EGACI e titor de proxectos na BFI Film Academy (Reino Unido).

Despois de dirixir e escribir numerosas curtametraxes, en 2013 estreou a súa primeira longametraxe de animación, titulada O pequeno mago. Baseada no seu libro Bieito Dubidoso, esta película, foi presentada no Festival de Cine de San Sebastián e no Festival Europeo de Sevilla, ademais de acudiu aos máis importantes festivais iberoamericanos. A súa banda sonora gañou o Jerry Goldsmith Award 2013.

En Gales, xunto a Andrew Turner co-dirixiu os filmes independentes British Winters (2017) e Approaching Shadows (2021).

Filmografía

Ver perfil en IMDB

2021      “Approaching Shadows”. Longametraxe. Co-director

2019      “Seven Sharp”. Curtametraxe. Co-director

2016      “British Winters”. Longametraxe. Co-director

2015      “Telephone Zombi, Aerolíneas Federales”. Videoclip. Director e guionista

2015      “Formol 105”. Curtametraxe de animación. Produtor, dirección de animación e editor

2014      “ArtDecó, Paracetamol”. Videoclip. Director e guionista.

2013      “O pequeno mago”. Longametraxe de animación. Director e guionista.

2008     “O diario de Berto”. Piloto TV de animación. Director e guionista.

2003      “Amor a Mantis”. Curtametraxe. Director e guionista.

2002      “Soldado sen fortuna”. Curtametraxe. Director e guionista.

1998      “A moza do último”. Curtametraxe. Director e guionista.

1998      “Memoria Indeseable”. Curtametraxe. Director e guionista.

Ponte en contacto
con Roque Cameselle Capon