Miguel Conde

Miguel Conde

Bio
Filmografia
Bio

Vilagarcía 1975. Comezou no sector audiovisual no ano 1997 na empresa Productora Faro onde traballou de cámara, montador e realizador.

No ano 2002 da o salto á dirección con Zenit Tv na serie da TVG “Rías Baixas“, tamén nas series “Gondar”, “Maridos e mulleres”, “Valderrei” e no documental “Astano, a forxa dun soño“.

No 2006 realiza con Pórtico Audiovisuales os programas “Noitemobil” e “Antes do silencio”.

No 2008 trasládase a Valencia onde dirixe durante seis tempadas a exitosa serie de Canal 9 “L´Alquería Blanca”, referente da ficción valenciana (Premio ATV “Mellor Serie Autonómica 2010”, Premio Especial “Tirant Avant” 2010, Premio Berlanga 2008 “Mellor producción”) e dúas tempadas da serie “Bon día Bonica” (Premio ATV “Mellor serie Autonómica 2012”).

De novo en Galicia dirixe a súa primeira Tv movie “O bonito crime do carabineiro”, conto de Camilo José Cela (Premio “Mellor Tv Movie” no Festival de Cine de León 2011), realiza o piloto da serie “Búnker” con Portocabo e Voz Audiovisual para Telecinco e dirixe dúas tempadas da serie “Padre Casares” para a TVG.

No 2010 trasládase a Madrid onde dirixe a serie “90-60-90” con Diagonal Tv para Antena 3, no 2013 a serie “Gran Reserva, El Origen” con Bambú Producciones para TVE e no 2014 o programa “Ciento y la madre” con La Competencia para Mediaset.

En 2014 estrea con en TVG a serie “Serramoura“, producida por Voz Audiovisual.

Filmografia
  • Rías Baixas  TVG 2000-2004
  • Gondar  TVG 2004
  • Valderrei TVG 2007
  • L´Alquería Blanca CANAL 9 2007-2012
  • Bon día Bonica CANAL 9 2010-2011
  • 90-60-90, Diario secreto de una adolescente ANTENA 3 2009
  • Padre Casares TVG 2011-2012
  • Gran Reserva, El Origen TVE1 2013
  • Serramoura  TVG 2014-2018
  • Yo quisiera MEDIASET 2015
  • Seis Hermanas TVE1 2015
  • Bajo Sospecha ATRESMEDIA 2016
  • TAC TVG 2016
  • El Final del Camino TVE1 2016
  • O Sabor das Margaridas TVG, NETFLIX, 2018
  • Pequeñas Coincidencias ATRESMEDIA, AMAZON PRIME 2018
Compartir