Javier-Ferreiro

Javier Ferreiro

Bio
Filmografia
Bio

Nado en Lugo (Galicia, España), Javier trasladouse a Barcelona para estudar a licenciatura de Comunicación Audiovisual na Universidade Pompeu Fabra, onde foi alumno do director de cinema Isaki Lacuesta e do escritor Marcos Ordóñez, que se converteron nos seus mentores. Javier escribiu e dirixiu varias curtametraxes durante os seus estudos, entre as que destaca “REM”, estreada na Sección Oficial do Festival Internacional de Cinema de Sitges. No ano académico 2011-2012, graduouse no Máster de Escritura de Guión de Cinema e Televisión da Universidade Carlos III de Madrid. No ano 2012, Javier comeza os seus estudos na Escola Internacional de Cinema e Televisión de San Antonio dos Baños (Cuba) como estudante regular da cátedra de Dirección de Ficción (Xeración XXIV). En Cuba, escribiu e dirixiu varias curtametraxes de ficción e documentais, incluíndo “Unha parede” que recibiu unha mención de honra en The Americas New York Film Festival 2015. O seu traballo final na EICTV é a curtametraxe “ALFA”, estreada no Festival Internacional de Cinema de Guadalaxara (México) e que continúa en pleno percorrido por festivais internacionais. Na súa última visita a Cuba, o director de cinema Francis Ford Coppola tivo a oportunidade de ver “ALFA” e afirmou que “nunca vira unha película así antes”. Na actualidade, Javier compaxina os seus proxectos persoais co seu traballo con directores como Bruce LaBruce e Jaime Rosales e coa producción das películas feministas de Erika Lust dentro do proxecto XConfessions: un punto de referencia no cinema erótico mundial. Relacións de familia, sexo e homoerotismo son algúns dos temas que Javier explora no seu traballo.

Filmografia

2017. ENEUS  - Esto No Es Un Selfie (50′). Documental. HD
2017. WE ARE LUST (2′). Vídeo corporativo para Erika Lust Films. HD.
2017. KEEF PALAS (5′). Fashion filme. HD.
2015. ALFA (17’45”). Curtametraxe de ficción. HD. EICTV. Cuba.
2014. Unha parede (11’54”). Curtametraxe de ficción. HD. EICTV. Cuba.
2013. Home presente (4‘).Curtametraxe documental. HD. EICTV. Cuba.
2011. REM (19‘39”). Curtametraxe de ficción. HD. España.
2010. O pai (6‘21”). Curtametraxe de ficción. 16mm. Universidade Pompeu Fabra. España.

Compartir